Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος


Προχτές 25/06 απολαύσαμε στην εκπομπή του Παπαδάκη τον χοροπηδηχτό αγορίνο να δίνει άλλη μια εξαιρετική παράσταση, προσπαθώντας να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το καλό της Ελλάδας και ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία σιχαίνεται αλλά αποτελούν αναγκαίο κακό. Για να εντυπωσιάσει μάλιστα το κοινό, δεν δίστασε να πει ένα τερατώδες ψέμα, ότι το 3,5% πλεόνασμα σημαίνει 7.000 ευρώ τον χρόνο από κάθε Έλληνα, "συμπεριλαμβανομένων και των βρεφών" όπως χαρακτηριστικά είπε (στο 12ο λεπτό της εκπομπής).

Κάνοντας τον υπολογισμό 10 εκατομμύρια κάτοικοι επί 7.000 μας βγάζει 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεδομένου ότι το 2018 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 184 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 70 δις του Βαρουφάκη είναι το 40% του ΑΕΠ και όχι το 3,5%.  Θα μου πείτε, για έναν ανεύθυνο άνθρωπο που ενδιαφέρεται μόνο να τον κυττάζουν οι απλοί άνθρωποι σαν χάνοι από θαυμασμό, τι 30 τι 40 τι 50 τι 350 δις. Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι το ψέμα αυτό καθεαυτό, αλλά το πόσο πολύ εύκολα μπορεί ένας απλός άνθρωπος να κάνει τον υπολογισμό και αμέσως να καταλάβει το μέγεθος του ψέματος. Και ασφαλώς δεν είναι θέμα λάθος υπολογισμού από πλευράς  Βαρουφάκη, αλλοίμονο εάν ένας οικονομολόγος δεν μπορεί να κάνει μια απλή μαθηματική πράξη...

Δράττομαι της ευκαιρίας για να πω και μερικά ακόμα πράγματα που πραγματικά με εξοργίζουν. Ο Βαρουφάκης παριστάνει τον Ευρωπαϊστή, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να καταστρέψει την Ευρώπη. Διότι εάν είχε καταφέρει η Ελλάδα να εκβιάσει την ΕΕ και το ΔΝΤ, τι μήνυμα θα έδινε αυτό στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά προβλήματα, όπως την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία; Μα θα ήταν ανόητοι εάν δεν ακολουθούσαν και εκείνοι την επιτυχημένη μέθοδο του εκβιασμού. Το ντόμινο λοιπόν αυτό που θα ξεκίναγε από την Ελλάδα, θα διέλυε την Ευρώπη.

Όχι ότι υπήρχε περίπτωση ποτέ να πετύχει ένας τέτοιος εκβιασμός. Υπάρχει έστω και ένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ειλικρινά ότι θα άφηνε ο ισχυρός να τον εκβιάσει ο αδύναμος και μάλιστα μπροστά σε όλον τον κόσμο; Η - αφελής - Βαρουφάκειος λογική λέει ότι το χρέος μας είναι 300 δις, εάν βγούμε από το Ευρώ θα χάσουν 1 τρις, άρα τους συμφέρει να μας παρακαλάνε. Μα στην ζυγαριά πρέπει να τα βάλεις όλα άμυαλε Βαρουφάκη, όχι μόνο τα φανερά ποσά. Πρέπει να βάλεις και όλες τις παραμέτρους που προανέφερα, και τότε θα καταλάβεις τι ηλιθιότητες λες.

Πόσα παραδείγματα υπάρχουν στην ανθρώπινη ιστορία όπου αυτός που εκβιάζεται προτιμάει να χάσει περισσότερα παρά να υποκύψει στον εκβιασμό; Λες δεν τους συμφέρει να βγούμε από το Ευρώ. Ακόμα και δίκιο να έχεις, πόσες φορές οι άνθρωποι τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, πάνε ενάντια στο συμφέρον τους; Πώς μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος τι θα κάνει ο άλλος όταν υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις; Βλέπει κάποιος να παρακαλάνε την Αγγλία να μείνει στην ΕΕ; Οκ η Αγγλία βγαίνει συντεταγμένα ενώ εμείς θα βγαίναμε άτακτα για να τους βλάψουμε, αλλά πώς συγκρίνεται τα μεγέθη των οικονομιών της Αγγλίας και της Ελλάδας;

Τι μάθαμε λοιπόν από όλην αυτήν την ιστορία. Το ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας ανεύθυνος νάρκισσος το γνωρίζαμε. Τώρα μάθαμε ότι είναι και ένας αδίστακτος ψεύτης. Και επιβεβαιώσαμε και κάτι άλλο που ήδη γνωρίζαμε: ότι ο Βαρουφάκης θεωρεί τον εαυτό του ιδιοφυΐα και όλους εμάς χαζούς, διότι πώς αλλιώς θα έχαβε ένας τηλεθεατής τα εξόφθαλμα ψεύτικα νούμερα που πετάει με τέτοια ευκολία στην κάμερα;

Σχόλια

  1. Το κείμενο περιέχει ένα λάθος;: Βλέπει κάποιος να παρακαλάνε την Αγγλία να μείνει στο Ευρώ; Η Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν ποτέ στην Ευρωζώνη αλλά μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως θα έχετε πληροφορηθεί ούτε αυτοί γνωρίζουν τι θέλουν να κάνουν και δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης υπήρξε σύμβουλος του Κόρμπιν :)

    Ο Βαρουφάκης είναι έξυπνος αλλά ψώνιο όσο δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο, ήταν ένα λάθος από κεκτημένη ταχύτητα, ήδη το διόρθωσα, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Πράγματι, όπως λέτε ο Βαρουφάκης είναι έξυπνος αλλά ψώνιο, συμφωνώ και επαυξάνω.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Περί του Τελικού "Ν"