Καημένε Μπογιόπουλε


Στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 του Ν. Χατζινικολάου, ανάμεσα σε άλλα που είπατε, συνδέσατε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων με την Δυτική (Αμερική & ΕΕ) πολιτική που "προκαλεί πολέμους". Πέραν του ότι είστε απολύτως προβλέψιμος και συνεπώς θανάσιμα βαρετός κατηγορώντας την Δύση για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας, όπως και όλοι οι σύντροφοί σας άλλωστε, έχω να σας πω τα εξής:

Καταρχάς για εσάς προφανώς το μοναδικό πρόβλημα με την συμφωνία των Πρεσπών είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων. Δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό σας ότι τα εκατομμύρια Ελλήνων που αντιδρούν, μπορεί να το κάνουν και για άλλους λόγους (π.χ. ηθικής φύσεως). Άλλωστε φαντάζομαι ότι για εσάς όλοι αυτοί είναι "ακροδεξιοί φασίστες" όπως έχει δηλώσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, το ηθικό πλεονέκτημα ενός κομμουνιστή του δίνει το δικαίωμα να καθορίσει ποιος είναι φασίστας και ποιος όχι (έτσι - πολύ βολικά - απαλλάσσεται και ο ίδιος).

Η σκέψη ότι τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή είναι απολύτως ρηχή και τουλάχιστον επικίνδυνη. Εάν στο μέλλον τα Σκόπια αποκτήσουν στρατό ή εάν συμβεί ένα ατύχημα στην Ελλάδα ή εάν συμβούν αμφότερα, τι θα γίνει; Ούτε ένα πιθανό σενάριο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων & Τουρκίας σας περνάει φυσικά από το μυαλό. Η ιστορία έχει όμως αποδείξει ότι συχνά συμβαίνει το απρόσμενο. Από μια άποψη ευτυχώς εσείς και οι σύντροφοί σας ιστορικά είστε πάντοτε κοντόφθαλμοι, αλλιώς θα ήσασταν πραγματικά επικίνδυνοι. Υποθέτω ότι για αυτό οι υπόλοιποι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Επειδή μονίμως κατηγορείτε την Δύση, όσον αφορά την ΕΕ μάλλον δεν γνωρίζετε τον λόγο για τον οποίον ιδρύθηκε εξ αρχής. Μάθετε λοιπόν ότι ιδρύθηκε για να εξασφαλίσει την ειρήνη στους Ευρωπαϊκούς λαούς που ταλανίζονταν από αδιάκοπους πολέμους. Και μάθετε ότι από αυτήν την οπτική η ΕΕ ήταν ένα πάρα πολύ επιτυχημένο project. Το καταλαβαίνω ότι η ύπαρξη της Ελλάδας στην ΕΕ καθιστά μάταιες τις ελπίδες σας να επικρατήσει κάποτε κομμουνισμός και πραγματικά σας συμπονώ, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτό.

Όσον αφορά την Αμερική, δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι οι εκάστοτε σύμμαχοι λειτουργούν βάσει ηθικής και θα προστατέψουν τα δικά μας συμφέροντα όταν αντιτίθενται στα δικά τους (όπως δεν θα κάναμε και εμείς άλλωστε, για να είμαστε ειλικρινείς). Κάτι τέτοιες αυταπάτες - είναι της μόδας η λέξη - έχουν μόνο οι Κομμουνιστές που πίστευαν ότι το καθεστώς έβαζε πρώτα τον άνθρωπο. Βέβαια ήταν εύκολο να εξαπατάς έτσι τον κόσμο, έχοντας την δυνατότητα να αποκρύπτεις γεγονότα όπως την Σφαγή του Νοβοτσερκάσκ ή τον Ουκρανικό Λιμό, αλλά έλα που το Τσερνόμπιλ ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει κάτω από το χαλί...

Μάθετε επίσης ότι η Δύση, παρόλα τα προβλήματά της, είναι κατά πολύ ηθικά ανώτερη των ολοκληρωτικών καθεστώτων τα οποία θαυμάζετε. Ακόμα και στο διεφθαρμένο μπάχαλο που λέγεται Ελλάδα, μπορεί κάποιος να προσφύγει στην δικαιοσύνη ενάντια στον ισχυρό (κράτος, τράπεζες, κτλ) και να δικαιωθεί. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα τι ακριβώς έχουν να επιδείξουν, την δίκη-παρωδία του συντρόφου Μπουχάριν μήπως;

Τέλος, να σας πω ότι μπορεί εσείς και ο κύκλος σας να αλληλοσυγχαίρεστε νομίζοντας ότι είστε φοβεροί & τρομεροί διανοούμενοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είστε τίποτα παραπάνω από κολλημένα μυαλά που αδυνατούν να προσαρμοστούν στον πραγματικό κόσμο, χωρίς καν την ψυχική δύναμη να αντικρίσετε την πραγματικότητα. Υπό αυτήν την έννοια, περαστικά σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος

Περί του Τελικού "Ν"