Είναι η Ιδεολογία Ανόητε


Ξέρετε ποιο είναι το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης του Σύριζα, που τους κάνει να καταστρέφουν ότι αγγίζουν; Είναι η κομμουνιστική ιδεολογία τους. Κλασικό παράδειγμα οι τηλεοπτικές άδειες, των αριθμό των οποίων θέλουν να ορίζουν οι ίδιοι, με αυθαίρετο τρόπο.

Σε μια οποιαδήποτε πολιτισμένη - φιλελεύθερη χώρα του Δυτικού κόσμου, τις τηλεοπτικές άδειες (όπως τα περισσότερα πράγματα) τα ρυθμίζει η ίδια η αγορά. Δηλαδή το κράτος θέτει τις προϋποθέσεις για έκδοση αδείας, και όποιος τις πληροί μπορεί να αγοράσει μια άδεια. Μάλιστα με τα ψηφιακά κανάλια πλέον πρακτικώς δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καναλιών που μπορούμε να έχουμε. Άλλωστε δεν έχει και λογική να αρνηθείς να δώσεις άδεια σε κάποιον που θα σε πληρώσει για αυτήν, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα του Σύριζα το κράτος αποφασίζει να ορίσει το ίδιο τον αριθμό των αδειών. Κλασική περίπτωση κομμουνιστικής ιδεολογίας, όπου για όλα αποφασίζει το κράτος και όχι η αγορά. Τα προβλήματα λοιπόν του Σύριζα πηγάζουν από την κομμουνιστική του ιδεολογία, η οποία όσο και να το θέλουν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει σε αυτήν την Ευρώπη και αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν έκρυψαν ποτέ την ιδεολογία τους, αλλά διατυμπανίζουν με υπερηφάνεια τις θητείες τους στην ΚΝΕ.

Βέβαιως τα κομμουνιστικά καθεστώτα θέλουν να ορίζουν και τι ακριβώς θα προβάλει το κάθε κανάλι. Μήπως όμως ο Σύριζα, δίνοντας έναν τόσο μικρό αριθμό αδειών (άρα κάποια θα κλείσουν), δεν επιχειρεί να εκβιάσει τα κανάλια ώστε να επηρεάζει τι θα προβάλουν; Αυτός ακριβώς ο εκφασισμός και η εκτροπή του πολιτεύματος, είναι ότι χειρότερο έχει φέρει ο Σύριζα, χειρότερο και από την οικονομική καταστροφή του 2015.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος

Περί του Τελικού "Ν"