Η Αλήθεια για Προσφυγικό και Λαθρομεταναστευτικό


Ανάμεσα στα πολλά θλιβερά περιστατικά που συμβαίνουν σχετικά με την Λαθρομετανάστευση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ήταν και ο τραγικός θάνατος του νεαρού Μαροκινού από ηλεκτροφόρο φράκτη. Μια εύλογη απορία είναι όμως το πώς βρέθηκε ένας Μαροκινός λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Παραθέτω έναν χάρτη της Μεσογείου όπου φαίνεται ξεκάθαρα το Μαρόκο ακριβώς απέναντι από την Ισπανία! Δηλαδή οι Μαροκινοί προτιμούν να κάνουν ολόκληρο τον κύκλο της Μεσογείου για να μπουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, αντί να περάσουν απέναντι στην Ισπανία!!! Αναρωτιέστε γιατί;


Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι προφανής: Η κυβέρνηση του Σύριζα, κλείνοντας τα κέντρα κράτησης και δίνοντας εξάμηνη άδεια παραμονής σε οποιονδήποτε, κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης. Σκέφτεται ο λαθρομετανάστης "αν μπω στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα πάω και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη". Κάτι σαν τα ελληνικά πανεπιστήμια ένα πράγμα: αν καταφέρεις να μπεις, αργά ή γρήγορα θα βγεις. Και ασφαλώς το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ενημερώσει τους δικούς του στην πατρίδα του - από το κινητό του - ότι η Ελλάδα είναι η ιδανική πύλη εισόδου. Θα αναρωτηθεί κάποιος: μα αυτές οι 2 κινήσεις έκαναν τέτοια διαφορά; Εάν κάποιος έχει να προτείνει μια άλλη λογική εξήγηση που να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Αρκετοί θα πουν ότι φταίει ο πόλεμος στην Συρία. Ο πόλεμος δεν είναι φετινός, αλλά έστω ότι το δεχόμαστε ως επιχείρημα. Αυτό ισχύει μόνο για τους Σύριους πρόσφυγές και όχι π.χ. για τους Μαροκινούς λαθρομετανάστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο το 30% των αλλοδαπών που εισέρχονται στην Ελλάδα είναι Σύριοι πρόσφυγες, ενώ οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες. Ξαναρωτάω λοιπόν: για ποιον λόγο έχουμε τέτοια εκρηκτική άνοδο της λαθρομεταναστευτικής ροής τους τελευταίους μήνες; Μόνο μια λογική απάντηση υπάρχει.

Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είχε σκοπό την αύξηση της λαθρομετανάστευσης, δηλαδή ότι δεν υπήρχε δόλος. Ίσως, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ανέκαθεν ο Σύριζα υποστήριζε ότι τα σύνορα πρέπει να είναι ανοιχτά ώστε να μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα όσοι θέλουν. Είναι σύμπτωση ότι μόλις έγιναν κυβέρνηση έκαναν κινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των λαθρομεταναστών; Ίσως και να είναι, αλλά οφείλετε να ομολογήσετε πως αυτή η σύμπτωση είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης των αμέτρητων χαμένων ζωών, προσφύγων και λαθρομεταναστών, είναι η ευθύνη. Ποιος ευθύνεται για τις χαμένες αυτές ζωές; Απαντώ με μια ερώτηση: Ποιοι τους προσκάλεσαν, έστω και έμμεσα, να σπεύσουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα; Αυτοί ακριβώς είναι οι ηθικοί συν-αυτουργοί των θανάτων αυτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος

Η Πραγματική Κοινωνική Πολιτική