Περί των Εμβολίων κατά του Κορωνοϊού

 

Η συνομωσιολογία δίνει και παίρνει για τα εμβόλια του Covid. Για αυτό αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του θέματος. Διότι η άγνοια είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για τον φόβο.


Σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου: Οι πιθανές παρενέργειες υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα, ακόμα και στα πιο απλά τα οποία δεν απαιτούν καν ιατρική συνταγή. Διαβάζοντας τις πιθανές παρενέργειες ενός απλού ντεπόν, σίγουρα κάποιος που δεν έχει το χρησιμοποιήσει ποτέ θα το σκεφτόταν πάρα πολύ πριν το καταναλώσει. Μερικές από τις παρενέργειες αυτές είναι οι εξής: Ηπατική ανεπάρκεια, ηπατική νέκρωση, ηπατίτιδα, τοξική επιδερμική νεκρόλυση, σύνδρομο Stevens-Johnson, αγγειοοίδημα. Επιπλέον, αμέσως μετά αναφέρει ότι: "Η παρακεταμόλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δερματικές αντιδράσεις που μπορεί να είναι θανατηφόρες". Όλα αυτά δεν πρέπει να μας τρελαίνουν φυσικά: οι φαρμακευτικές εταιρείες βάζουν κάθε πιθανό σύμπτωμα, όσο σπάνιο και να είναι, ώστε να είναι 100% καλυμένες.


Οι περιπτώσεις θανάτων λόγω του εμβολίου είναι εξαιρετικά σπάνιες, και στατιστικώς πρακτικά μηδενικές. Το ότι υπάρχουν όμως θάνατοι μεταφράζεται από κάποιος ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Εφόσον όμως οι θανατηφόρες παρενέργειες είναι τόσο σπάνιες, πώς θα μπορούσαν να εντοπιστούν κατά την διαδικασία των δοκιμών; Κανένα φάρμακο δεν δοκιμάζεται σε δείγμα εκατομμυρίων. Τα δείγματα των δοκιμών είναι προφανώς πολύ μικρότερα.


Βέβαια πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο οι παρενέργειες και οι θάνατοι να μην οφείλονται στο εμβόλιο. Π.χ. ανακοπές και καρδιακές προσβολές συμβαίνουν πάντα. Και σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις, εάν κάποιος πηγαίνει να κάνει το εμβόλιο τρομοκρατημένος αυτό δεν βοηθάει... Μην θεωρήσετε πάντως πως άλλα εμβόλια που κάνουμε είναι λιγότερο "βαριά". Η διαφορά είναι πως τα εκείνα τα εμβόλια τα κάνουμε σε παιδική ηλικία, σε μια περίοδο όπου οργανισμός αντιδράει πολύ καλύτερα.


Σχετικά με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο υπάρχουν δύο κατηγορίες. Υπάρχουν οι γενικοί αρνητές και οι άνθρωποι που έχουν κάποιες εύλογες ανησυχίες, τις οποίες έχει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Εφόσον όμως έχουν ήδη εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, μόνο για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες έχει νόημα να ανησυχεί κάποιος. Τις παρενέργειες αυτές όμως, εάν υπάρχουν καν, θα τις μάθουμε μετά από πολλά χρόνια (βέβαια όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος του χρόνου τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να υπάρξουν παρενέργειες). Όπως χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να διαπιστώσουμε ότι τα εμβόλια του Τετάνου, της Πολυομυελίτιδας, του Πνευμονιόκοκκου, της Ηπατίτιδας, της Φυματίωσης και άλλα είναι ασφαλή.


Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: το μη χείρον βέλτιστον. Προφανώς ανάμεσα στον Κορωνοϊό και το εμβόλιο, το μικρότερο κακό είναι το εμβόλιο. Αυτό διότι, στατιστικώς, υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις από τον ίδιο τον ιό παρά από το εμβόλιο. Σε περίπτωση που σχεδιάζει κάποιος να αποφεύγει τον κορωνοϊό εφ'όρου ζωής, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό. Είναι απολύτως βέβαιο ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα τον κολλήσεις. Ο μη εμβολιασμός επιπλέον συνεπάγεται ότι κάθε χρονιά θα είναι όπως το 2020 και το 2021, δηλαδή τον μισό περίπου χρόνο - κατά μέσο όρο - τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Κατά συνέπεια ο μη εμβολιασμός σημαίνει επιπλέον και οικονομική - και όχι μόνο - καταστροφή για μεγάλο μέρος την κοινωνίας μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος

Περί του Τελικού "Ν"