Ο Πραγματικός Λόγος Ίδρυσης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ


Όταν πρόκειται για σκόρπιες πληροφορίες & ημερομηνίες, η ιστορία είναι σχεδόν άχρηστη. Αντιθέτως, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη όταν συνδυάζεις όλες τις πληροφορίες μεταξύ τους για να καταλήξεις σε συμπεράσματα που δεν είναι προφανή. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, θα εξετάσουμε σήμερα τον πραγματικό λόγο ίδρυσης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα ξεκίνησε 6 Απριλίου του 1941 και διήρκεσε λίγες μόλις ημέρες (πλην Κρήτης). Από την άλλη, ο Χίτλερ παραβίασε το Σύμφωνο Ριμπεντροπ-Μολότωφ στις 22 Ιουνίου του 1941, επιτιθέμενος στην κομμουνιστική Ρωσία. Στο μεταξύ, στην κατεχόμενη Ελλάδα, η συνάντηση του ΚΚΕ όπου αποφασίστηκε η ίδρυση του ΕΑΜ έγινε την 1η Ιουλίου του 1941. Με λίγα λόγια, η απόφαση για την ίδρυση του ΕΑΜ ελήφθη περίπου 1 εβδομάδα μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Ρωσία και 3 μήνες (!) μετά από την εισβολή στην Ελλάδα.

Καθίσταται λοιπόν παραπάνω από προφανές για οποιονδήποτε αντικειμενικό παρατηρητή, ότι ο πραγματικός λόγος ίδρυσης του ΕΑΜ ήταν η επίθεση του Χίτλερ στην Ρωσία. Εξίσου προφανές είναι ότι εάν δεν είχε γίνει η επίθεση αυτή, το ΕΑΜ δεν θα είχε ιδρυθεί ΠΟΤΕ. Διότι από τις αρχές Απριλίου που συνθηκολόγησε η Ελλάδα, υπήρχε άπλετος χρόνος να οργανώσει το ΚΚΕ ομάδα αντίστασης (όπως άλλες αντιστασιακές ομάδες που ιδρύθηκαν από Μάιο του 1941), εάν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Πρόθεση όμως δεν υπήρχε, επειδή το ΚΚΕ προφανώς ενδιαφερόταν μόνο για την Ρωσία και καθόλου για την Ελλάδα.

Το απύθμενο θράσος τώρα των απανταχού κομμουνιστών, είναι ότι καπηλεύονται την εθνική αντίσταση, παραδίδοντας μάλιστα μαθήματα πατριωτισμού στους υπολοίπους! Όλοι οι υπόλοιποι, κυρίως λόγω άγνοιας της ιστορίας, αναγνωρίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο της Αριστεράς στην Κατοχή, χωρίς όμως να εξετάζουν καθόλου τα πραγματικά κίνητρα που τους οδήγησαν στην Αντίσταση.

Είναι αυτονόητο, αλλά να διαχωρίσω εδώ την ηγεσία του ΚΚΕ από τον απλό κόσμο που πολέμησε στην Αντίσταση: Ασφαλώς η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών της Αντίστασης αποτελείτο από ανθρώπους που αγαπούσαν την πατρίδα, αυτό δεν αμφισβητείται. Μάλιστα, ακριβώς αυτήν την αγάπη εκμεταλλεύτηκε το ΚΚΕ για να προσηλυτίσει αυτόν τον κόσμο, με επαίσχυντο τρόπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Μετάβαση από το Δωδεκαθεϊσμό στον Χριστιανισμό

Τον επικεφαλής ή τον επικεφαλή

Η Θουκυδίδια Ερμηνεία της Κρίσης