Τηλεοπτικές Άδειες & Σύριζα


Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη ούτε τις ίδιες τους τις σκέψεις, αποφάσισαν να "βάλουν τάξη" στον χώρο της τηλεόρασης. Τα αποτελέσματα; Τραγελαφικά. Το αστείο είναι ότι αν το έκαναν με σωστό και δίκαιο τρόπο, κανένας δεν θα μπορούσε να τους κατηγορήσει. Το βασικό λάθος είναι ο αριθμός 4 των τηλεοπτικών αδειών. Με ποια λογική αποφασίζεις αυθαίρετα ότι θα έχεις μόνο 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας;

Ο ισχυρισμός ότι 4 κανάλια αντέχει η διαφημιστική πίτα είναι τουλάχιστον αστείος, καθώς όλοι ξέρουν πως με κακοδιαχείριση και μόνο ένα κανάλι να έχεις, μπορεί να πέσει έξω. Και στο κάτω κάτω της γραφής αν σε ενδιαφέρει να εξασφαλίσεις την βιωσιμότητα των καναλιών (και ότι δεν θα δημιουργούν όλα και μεγαλύτερα χρέη που θα καλύπτουν με θαλασσοδάνεια), μπορείς κάλλιστα να βάλεις ως όρο στην ανανέωση της τηλεοπτικής αδείας κάποιον σχετικό όρο (μέγιστο όριο δανεισμού, μέγιστο χρονικό όριο δανεισμού κτλ).

Η λογική σε οποιαδήποτε δημοκρατική & πολιτισμένη χώρα του Δυτικού κόσμου είναι ότι θέτεις κάποια κριτήρια και ένα κόστος αδείας. Συνεπώς όποιος πληροί τα κριτήρια αυτά και έχει να διαθέσει τα σχετικά χρήματα, μπορεί να εξασφαλίσει μια τηλεοπτική άδεια. Στην Ελλάδα του Σύριζα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο κομμουνιστικός τρόπος σκέψης αυτών των ανθρώπων τους ωθεί στο να προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα. Το πόσο επικίνδυνο είναι να ελέγχει τα πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση, το αφήνω στην φαντασία του αναγνώστη.

Σε κάθε περίπτωση η έννοια της δημοπρασίας ταυτίζεται με το δεσμευτικό της προσφοράς. Όταν κάποιος συμμετέχει σε δημοπρασία - ανεβάζοντας το τελικό τίμημα για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες - και μετά αποφασίζει να μην πληρώσει τελικά το ποσό που πρότεινε, τότε δεν μιλάμε για δημοπρασία αλλά για γελοιότητα. Και τότε η γελοιότητα αυτή πλέον δεν είναι έγκυρη και πρέπει τουλάχιστον να επαναληφθεί από την αρχή.

Τέλος δεν αντέχω να μην σχολιάσω την δήλωση του Κοντομηνά, ότι στήριζε Σύριζα. Τα "βοθροκάναλα" που πολεμούσαν τον καλό Σύριζα, αυτό ήταν το αφήγημα. Και βγαίνει τώρα ο ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα κανάλια σε τηλεθέαση - αν όχι το μεγαλύτερο - και παραδέχεται ανοιχτά ότι στήριζε τον Σύριζα. Αυτά για να τελειώνει κάποτε το παραμύθι για τους αφελείς ότι όλοι πολεμούσαν τον Σύριζα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν τους αφορά. Στους ανθρώπους αυτούς θα απαντήσω ως εξής: Η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιχειρεί να ελέγξει τα κανάλια απλώς για να ελέγξει τα κανάλια, ο πραγματικός τους στόχος είναι να ελέγξουν εμάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος

Περί του Τελικού "Ν"