Το Χαμένο Ηθικό Πλεονέκτημα


Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, οποιαδήποτε μέσα. Οι άνθρωποι αυτοί αποφάσισαν να εξωθήσουν την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας, ώστε να πετύχουν τους σκοπούς τους. Δηλαδή αποφάσισαν να φτάσουν την οικονομία της χώρας στο σημείο μηδέν, ώστε εκβιαστικά να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Μήπως πάει το μυαλό σας στους διαλόγους Τόμσεν-Βεκουλέσκου που διέρρευσαν στα Wikileaks; Κακώς πάει μόνο εκεί, διότι αυτή ήταν και η στρατηγική του Σύριζα που κλήθηκε να υλοποιήσει ο Βαρουφάκης το 2015.

Να θυμίσω ότι τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε ο Σύριζα από τον Ελληνικό λαό με την λογική να πάμε να εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους. Ο λογική του διαχειριστή του εκβιασμού (του Βαρουφάκη) ήταν ότι φτάνουμε την οικονομία μας στο σημείο μηδέν (χρησιμοποιώντας μέχρι και τα αποθεματικά ακόμα και των πρεσβειών) ώστε να μην έχουμε χρήματα να πληρώσουμε την επόμενη δόση. Τότε θα υπέκυπταν οι Ευρωπαίοι στον εκβιασμό μας αποδεχόμενοι τα δικά μας μέτρα, διότι αν χρεοκοπούσαμε ναι μεν θα καταστρεφόμασταν εμείς, αλλά θα καταστρέφονταν και εκείνοι.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους Έλληνες που φτάσαμε στο ηθικό επίπεδο του Τόμσεν. Διότι εμείς ως λαός προσπαθήσαμε να κάνουμε ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορούμε τον Τόμσεν (την χρήση της χρεοκοπίας μας ως μέσο εκβιασμού), και συνεπώς όλες οι κατηγορίες μας προς τον Τόμσεν ισχύουν και για εμάς. Ανήθικος ο Τόμσεν; Ανήθικοι και εμείς. Ξεδιάτροπος ο Τόμσεν; Ξεδιάντροποι και εμείς. Δεν μπορεί ο Τόμσεν να είναι ο κακός και εμείς οι καλοί, εφόσον και οι δύο ακολουθήσαμε την ίδια ακριβώς τακτική.

Όταν συγκρούεται ο αδύναμος με τον δυνατό, ένα από τα λίγα όπλα του αδυνάμου είναι το ηθικό πλεονέκτημα. Με την ξεδιάντροπη και βλακώδη απόφαση των Ελλήνων να εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, καταφέραμε να το χάσουμε ακόμα και αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεράστια Δυσκολία της Δημοκρατίας

Βαρουφάκης - Και Ψεύτης και Νάρκισσος

Η Πραγματική Κοινωνική Πολιτική